sobota 25. srpna 2012

Vranov nad Dyjí + sladká tečka


Minulý týden jsme si s manželem konečně dopřáli týden volna. Bylo nádherné teplé počasí, takže většinu času jsme strávili s naší Meggynkou na zahrádce...udělali jsme spoustu práce, přestěhovali jsme nábytek synovi do Brna do podnájmu, přečetla jsem si dvě knížky, taky jsem po dlouhé době trošku háčkovala a udělali jsme si čas na návštěvu jedné bezva výstavy (fotky brzy dodám :) ). Poslední den dovolené jsme vyrazili na celodenní výlet do 90 km vzdáleného Vranova nad Dyjí. 
Příjezd do Vranova vám vyrazí dech - nádherný pohled na zámek v kopci... 


Vláček, který vidíte na fotce, jezdí o prázdninách z Vranovské přehrady až k zámku. Těšili jsme se, jak se svezeme, ale bohužel jsme měli smůlu - vláček byl beznadějně obsazen. Takže jsme šlapali k zámku pěkně po svých, lesem, do pěkného kopce :)



Během čekání na prohlídku zámku se nebezpečně zatáhlo a téměř celou prohlídku jsme procházeli zámkem v šeru, protože venku se spustila pěkná bouřka s lijákem. Naštěstí jak bouřka přišla tak i odešla :)




A jelikož jsme se pohybovali blízko přehrady, zajeli jsme se podívat ještě i tam. V restauraci Přehrada, jsme se i dobře naobědvali - pěkně venku na lávce s vyhlídkou na hladinu přehrady.


Ještě vám na konec přidám recept na CUKETOVOU BUCHTU. Možná  máte cukety ještě na zahrádce, a když ne, tak se dají i v pohodě koupit, třeba v Bille. A nebo si buchtu prostě  nezapomeňte upéct příští léto :))) Je to naše oblíbená letní buchta.


Ingredience:
350 g nahrubo nastrouhané cukety / 250 g mletého cukru / vanilkový cukr / 100 ml mléka / 2 vejce / 1 lžíce ml. skořice / 50 ml oleje / 350 g polohrubé mouky / 12 g prášku do pečiva 

Všechny ingredience smícháme a nalijeme na plech (používám pečící papír) a poklademe půlkami meruněk (čerstvé nebo zavařené). Peču 10 min/200 st, poté cca 30 min/180 st.

Zdraví vás má maličkost :)


♥ Jana 

11 komentářů:

  1. Jani, tak to sme relaxovali úplne podobne :-)
    Papa a ešte pekný víkend... J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Díky Jani za návštěvu! U nás sice přeprchá, ale nevadí-zahrádka to potřebuje.

      Vymazat
  2. Jani♥ tak to jste krásně prožili víkend ...chci se zeptat Ty jsi taková šikulka nedávala jsi náhodou na blog návod na postup ..jak se přenášejí takové ty černé nápisy na látku a nábytek ?? pa pa dík .-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, nic takového jsem nedělala, takže ani postup nemám :)

      Vymazat
  3. Ahojky Jani!!!!
    Tak doufám,že se ti Vranov líbil a ptám se,jestli jste si neudělali výlet i k nám do Znojma...z Vranova je kousílínek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo,jo, byl to krásný zážitek. Blani, Znojmo nám už nevyšlo...pejsek byl sám doma, takže jsme pak spěchali domů. Zdravím!

      Vymazat
  4. Krásně jste si to užili, Vranov mám taky moc ráda.Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to moc fajn si po delší době udělat den jen sami pro sebe :)

      Vymazat
  5. Vranov je nádherný. Díky za připomenutí, protože jsem si uvědomila, že jsme tam už zase pár let nebyli a taky to nemám daleko. Díky za recept na cuketovou buchtu, určitě brzy vyzkouším. Krásnou neděli Rija

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Ahoj Jaruško, podle Nelinky na tvém blogu poznávám známou tvář z livingu :)Moc tě zdravím! Ať buchtička chutná!

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...