úterý 20. března 2012

Sedánek

I když už jsem narozeniny oslavila, v sobotu jsem si je připomněla díky mé milé kamarádce. Čas od času si uděláme na sebe chvilku a proklábosíme spolu tři a někdy i více hodin :)))))) , přičemž nakonec zjistíme, že jsme si vlastně nestihly říct VŠE! A aby nám nevyhladovělo, tak jsem přichystala něco k zakousnutí. K vínečku jsem nachystala klasiku, kterou jsem po letech oprášila a má u nás doma úspěch - tyčinky z listového těsta. Kupuji už vyválené těsto na pečícím papíře, které dám hned na plech. Kolečkem na pizzu nebo rádýlkem nakrájím tyčinky a vše zastrouhám eidamem. Potom jednu část tyčinek posypu kmínem a druhou provensálským kořením a peču cca 20 minut na190 st.C.


Upekla jsem i mušličky plněné směsí anglické slaniny, šunky, nivy a cibule. Přidala jsem i grilovací koření. Těsto je velmi jednoduché a našla jsem ho nedávno na stránkách Blanky  http://tocomebavi.blog.cz/:
25 dkg hladké mouky, celá šlehačka v kelímku a špetka soli. Používám k tomu tvořítko od Tescomy. Mušličky potřu rozšlehaným vajíčkem a sypu např.hrubou solí, kmínem, sezamem...Mušličky peču na pečícím papíře při 200 st.C. Syn se jich nemůže nabažit :)


A abychom měly i něco sladkého, upekla jsem slavnostní tvarohový moučník...recept jsem našla na MMB a tady vám ho předkládám. Upozorňuji, že je to kalorická BOMBA, ale fáááákt dobrá :)
PŘÍSADY
Těsto: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanikový cukr, 1 hrnek mléka, 1 lžička kakaa, 2 lžičky granulek rozpustné kávy
Krém: 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 2 tvarohy (vaničky), rum podle chuti, 1/2 másla
Poleva: 2 zakysané smetany, 1 čokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto: vše smícháme dohromady,na plech dáme pečící papír, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky vmícháme kakao a kávu(sypkou),nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
Krém: v mléce uvaříme pudinky s cukrem(podle chuti), hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu - rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.
Dáme vychladit do lednice.


Kamarádka mě potěšila spoustou kouzelných dárečků...DÍKY!!!



Po večerech se stále snažím  háčkovat, ale teď na to moc nebyla nálada...


,,,ve středu nám onemocněla naše psí holčička, vypadalo to moc špatně a moc jsme se o ni báli...Každý den jsme chodili na injekce k veterináři, včera jsme byli na poslední kontrole. Náš miláček se z toho všeho dostal a zase nás všechny obšťastňuje!!! JSME NESMÍRNĚ ŠŤASTNI.....


♥ Jana ♥  

7 komentářů:

  1. Ahoj Jani, připravila jsi samé dobroty a určitě jste si to s kamarádkou užily. Hlavně, že psí kamarádka se uzdravila. Je to stejné, jako když onemocní kterýkoli jiný člen rodiny, viď?
    Hezký večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Tak hlavně,že to s pejskem dobře dopadlo!!!
    Dárečky od kamarádky jsou moc prima a popovídání se spřízněnou duší je opravdu občas potřeba.
    Buchta vypadá luxusně,tyčinky si určitě uděláme taky a jsem moc ráda,že mušličky mají u vás úspěch!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, ty mi děláš chutě. Opisuju a vyzkouším, díky.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani máš tu samé dobrůtky a vypadají k nakousnutí, tyčinky dělám pravidelně je to jedno z mála jídel které naše Tery občas sní, a ostatní vyzkouším... Jsem rára že vaše psí holčička se z nemoci dostala.. krásné dny Dita

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, o pejsky se bojíme stejně jako o děti, viď! jsem ráda, že jste všechno přestáli. Napekla si úžasné dobrůtky, že šlehačkového těsta dělám slaný štrůdl, je hned pryč.
    Měj se moc krásně, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Máme stejnou slečínku Jani, co jí bylo?? Nejvíce se bojím kdyby onemocněla, naše miminko zlatý. Jinak dobrou chuť Marcela

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, dárečky od kamarádky jsou moc krásné.
    Mám radost, že se Meggynka uzdravila, je to těžké když naši mazlíčci mají trápení .
    Přeji Ti krásný víkend!!!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...