Zas je tu čas, kdy chodím na zahrádce mezi zeleninovými záhony...tam utrhnu cuketku, tam cibulku, fazolové lusky, kedlubnu, česnek, hrášek....A doma v kuchyni pak rychle vytahuji pánev, olivový olej a všechnu zeleninu na drobno nakrájím a dusím...
Nezapomenu na ochucenou sůl a na závěr přidávám na drobno posekaný česnek a nať jarní cibulky (ty už jen chvilku promíchám, aby zůstala zachována jejich čerstvá chuť). Jo a zjistila jsem, že vůbec neuškodí, když výsledný efekt umocníme trochou 31% smetany :)))
Tuto
zeleninovou letní směs miluji nejen já, ale i manžel a hlavně syn . Je to vděčná letní večeře, ke které můžete podávat pečivo. A kdo nevydrží být bez "masa", nechť do směsi přimíchá nakrájenou šunku :)
Apropó, když jsme u těch večeří a nejen u nich. Přidávám recept na další naši rodinnou chuťovku
ASPIK. Už několikrát jsem sklidila s aspikem úspěch a rozdala recept. Vždy mě překvapí, kolik našich známých tuto dobrůtku ještě nezná :)
Potřebujete:
- 1 Moravanka (tu scedíme a vyjmeme feferonku)
- 5 vařených vajec
- 20 dkg šunkového salámu
- 2 majonézy v kelímku (2 x 100 ml)
- 1 masox
- želatina v sáčku (cca 20 g)
Nejdříve si všechny ingredience nakrájíme na drobné kostičky a dáme do větší mísy. Vmícháme 2 majonézy a na závěr vlijeme vychlazený uvařený masox se želatinou (ve 2 dcl vody uvaříme 1 kostku masoxu. Želatinu rozpustím v 1 dcl vody a vmíchám do mírně vychládlého masoxu - želatina nesmí vařit). Nachystáme si formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou folií. Do ní nalejeme hmotu, uložíme minimálně na 1/2 dne do ledničky, pak vyklopíme, nakrájíme a podáváme - opět s pečivem. Hmoty je vždy více, takže vám vyjde ještě na nějakou malou formičku...
Ať vám chutná!
♥ Jana ♥