neděle 12. května 2013

Potěcha srdce i žaludku :)

Tento víkend se po delší době sešla celá naše nejbližší rodina. Důvodem byla nejen oslava narozenin mé maminky, ale i blížící se odlet našeho syna na americký kontinent.
Tuto krásnou kytičku jsem od něj dostala k dnešnímu svátku maminek :) Dostal ode mě velkou pusu :)...





Já jsem mu s radostí, jak jinak :), napekla muffiny a uvařila oblíbenou křenovku s uzeným a knedlíkem. A aby bylo co k zakousnutí k večeři, nachystala jsem domácí paštiku z kachník jatýrek. Paštika slavila úspěch. Přikládám recept a věřte, že s těma z obchodu nemá věru nic společného.... DOPORUČUJI !

Kachní paštika

Na 1 lžíci sádla osmažíme jednu na drobno nakrájenou cibuli, ke které pak přidáme 0,5 kg odblaněných a nakrájených kachních jater a orestujeme je. K nim přidáme špetku mletého pepře a špetku drceného kmínu. Schládlá orestovaná játra dáme do mixéru (popřípadě mixujeme ponorným mixérem), přidáme 1 lžičku provensálského koření, lisovaný česnek (množství si každý zvolí jak má kdo rád), sůl, celé změklé máslo, 80 ml smetany na šlehání. Vše rozmixujeme do hladka. Jde to pomaleji, v mixéru hmotu občas promíchám koncem vařečky :), aby se vše lépe zpracovalo :) Podle potřeby dosolíme, dokořeníme. Na závěr vmíchám do paštiky sušené brusinky a paštiku vliji do formy vyložené potravinářskou fólií a nechám ztuhnout v lednici. Paštiku můžete rozlít i do různých mističek a nechat ji ztuhnout v nich a pak ji podávat přímo v nádobkách.

DOBROU CHUŤ !






Zjistila jsem, že dnešní příspěvek je můj již 100 v pořadí !!! 

Zdraví vás

♥ Jana 

6 komentářů:

  1. Mńam, paštička vypadá moc dobře! Jenom kam jít na kachní jatérka???
    Hezký zbytek neděle a dobrý vítr, synovi na cestu za velkou louži:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Janičko nádherná kytičky a paštika vypadá výborně!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá nádherně paštika, stopro musí být lepší jak z obchodu, páč tomu se už pašika říkat nedá:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  4. Janičko, přeju ti krásný svátek všech maminek .... ta paštika vypadá nádherně, úplně se mi na ní sbíhají sliny .... děkuji ti za recept ... určitě jí vyzkouším .... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Jani,nádhernou kytičku jsi dostala.
    A naaranžovala jsi ji do krásného džbánku!
    No a výlet do Ameriky závidím!
    Přeju ti krásný večer a prima nový týden!

    OdpovědětVymazat
  6. Janičko, paštika vypadá výborně, dělám ji velmi podobně, jen z jater kuřecích nebo krůtích.
    A kytice - nádhera!
    Moc tě zdravím, mamince přeji všechno nej a synovi šťastnou cestu! Helena

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...