Jako každý rok, tak i letos zpracovávám vlastní úrodu rajčat. Využívám je na výrobu domácího protlaku, drobná rajčátka zamražuji a dělám také sušená rajčata - používám je hlavně do polévek, které pak mají krásnou barvu.
Letos poprvé jsem si část nasušených rajčat naložila do olivového oleje. do kterého jsem přidala ještě česnek a rozmarýn. Po pěti dnech jsem zkusila ochutnat ...mňam!!!
Zima bude dlouhá, proto už chystám zásoby do mrazáku :) Bez kadeřavé petrželky si nedovedu představit mé vaření...
Zdraví vás
♥ Jana ♥
Jani, krasne dekorace z hortenzii. Moc me zaujali tve nalozne susene rajcatka. Ja je za normalnich okolnosti kupuji, ale ted jsi me naladila na nakladani. Da se to i zavarit? Mej krasny tyden, Katerina
OdpovědětVymazatJani, hortenzie si nasušila nádherně, nevzdávej to a dál to správné místečko hledej, určitě někde je :o)
OdpovědětVymazatRajčata taky suším, i do oleje dávám, stejně jako ty, jen ještě přidávám zelený pepř a tymián.
Natí už mám plný mrazák, teď ještě suším, dcera na koleji mrazák nemá.
Pohodový večer, zdravím Helena
BOŽE...Jani...ty jsi žena činu!!!Co ty vsjo nestíháš!!!!Smekám a tíško závidím!!!
OdpovědětVymazat..ještě sem zabudla k těm hortenziím....já mám na gruntě 13 keřů...teda spíš 11 keříčků a 2 větší a néééé a nééé mě kvést!!!...letos sem měla jen 2 kvítky,jeden začal hnědnout tak jsem druhý radši utrhla,že si ho usuším...a co myslíš...celý se mě scvrknul:-((...takže letos zase nic...ale dostala jsem náruč nevěstina závoje tak to na almárce zachranuje on.....krucišš..proč nemám v ikonce svůj obrázek??!!!??!!
OdpovědětVymazatPáni ten receptík na sušená rajčátka musím také zkusit!Já suším hortenzii v mikrovlnce,moc se mi to osvědčilo,jen se musí vychytat minuty a krásně se uchová barva!Michaela
OdpovědětVymazat