Tento víkend se po delší době sešla celá naše nejbližší rodina. Důvodem byla nejen oslava narozenin mé maminky, ale i blížící se odlet našeho syna na americký kontinent.
Tuto krásnou kytičku jsem od něj dostala k dnešnímu svátku maminek :) Dostal ode mě velkou pusu :)...
Já jsem mu s radostí, jak jinak :), napekla muffiny a uvařila oblíbenou křenovku s uzeným a knedlíkem. A aby bylo co k zakousnutí k večeři, nachystala jsem domácí paštiku z kachník jatýrek. Paštika slavila úspěch. Přikládám recept a věřte, že s těma z obchodu nemá věru nic společného.... DOPORUČUJI !
Kachní paštika
Na
1 lžíci sádla osmažíme jednu na drobno nakrájenou
cibuli, ke které pak přidáme
0,5 kg odblaněných a nakrájených
kachních jater a orestujeme je. K nim přidáme
špetku mletého pepře a
špetku drceného kmínu. Schládlá orestovaná játra dáme do mixéru (popřípadě mixujeme ponorným mixérem), přidáme
1 lžičku provensálského koření,
lisovaný česnek (množství si každý zvolí jak má kdo rád),
sůl,
celé změklé máslo,
80 ml smetany na šlehání. Vše rozmixujeme do hladka. Jde to pomaleji, v mixéru hmotu občas promíchám koncem vařečky :), aby se vše lépe zpracovalo :) Podle potřeby dosolíme, dokořeníme. Na závěr vmíchám do paštiky
sušené brusinky a paštiku vliji do formy vyložené potravinářskou fólií a nechám ztuhnout v lednici. Paštiku můžete rozlít i do různých mističek a nechat ji ztuhnout v nich a pak ji podávat přímo v nádobkách.
DOBROU CHUŤ !
Zjistila jsem, že dnešní příspěvek je můj již 100 v pořadí !!!
Zdraví vás
♥ Jana ♥